Verdivurdering bolig

Derfor kan en ny verdivurdering av bolig være nyttig

Det finnes flere grunner til at en ny verdivurdering vil både være nyttig og lønnsomt for deg. Boligprisene øker stadig, og det samme kan verdien av boligen din ha gjort siden sist du sjekket. Du har derfor ingenting å tape på å ta en ny vurdering av din bolig.

En fersk verdivurdering kan også være nyttig om man er usikker på hva boligen er verdt nå. Har du planer om å selge din bolig og ønsker å vite hva den er verdt? Da er det lurt å gjøre en verdivurdering slik at du vet hva du kan selge boligen for. En verdivurdering fra oss er helt uforpliktende og gratis. Tjenesten er enkel å bruke og alt du trenger å gjøre er å fylle ut vårt skjema

 

Derfor er verdivurdering nyttig

En verdivurdering er gratis og vil kunne fastslå din boligs antatte verdi i dagens marked – enten du skal søke om nytt lån til oppussing, refinansiere, selge eller bare ønsker å se hva din bolig er verdt. Vurderingen kan gjøres av en megler eller en takstmann, som verdsetter boligen basert på boligens størrelse, standard, beliggenhet og tar høyde for ulike oppussingsprosjekter som er gjort. En vurdering er uforpliktende, og ved bruk av en megler vil dette også være gratis.

Hva kan en verdivurdering brukes til

Med en ny verdivurdering har du mulighet til å skaffe bedre betingelser for deg og ditt boliglån.

Dersom boligen har økt i verdi, samtidig som du har nedbetalt gjeld, vil det øke sikkerheten banken har for lånet. På denne måten vil du kunne forhandle deg til en lavere rente på boliglånet. I perioder med høye boligpriser, vil det være veldig lønnsomt å forhandle seg til lavere renter. Dersom prisene faller igjen, vil du ha gjort gode forhandlinger og sitte igjen med en gunstig rente.

Om boligens verdi har økt vil også fleksibiliteten på lånet bli bedre. Ønsker du å finansiere eksempelvis en oppussing ved å øke boliglånet kan dette gjøres så langt lånets totalsum ikke overstiger 85% av boligens totale verdi. Hvis du ikke har nok fleksibilitet, kan det være lurt å høre med en megler eller takstmann hvilke type oppussing som lønner seg og som vil øke verdien på boligen mer enn det oppussingen koster i seg selv. Herfra kan det tas opp et lån for å finansiere oppussingsprosjektet, og deretter bake det inn i boliglånet etter den nye verdivurderingen er utført.

Har du en kausjonist på boliglånet ditt, kan personen frigjøres hvis en ny verdivurdering viser at boligens verdi har økt – samtidig som du har klart å nedbetale noe av gjelden din. Hvis dette er tilfelle, kan du ta kontakt med banken din og få banken til å fraskrive sikkerheten kausjonisten har satt i din bolig. Dette er ofte en lettelse for kausjonisten som dermed slipper å stå ansvarlig for deler av ditt lån.

Øke boligens verdi

Ønsker du å øke verdien på boligen før et eventuelt salg, er dette fullt mulig å gjøre uten at det trenger å koste deg en formue. De fleste vil tenke at et nyrenovert bad eller kjøkken vil gjøre susen, med det er ikke nødvendigvis tilfellet, da din stil og smak kanskje ikke samsvarer med kjøperens. Et malingsstrøk og sliping av gulv være en bedre investering. Dette er både enklere og billigere enn å totalrenovere, og vil gi en større økonomisk vinning ut i fra hva du har satt inn. Har du uferdige prosjekter rundt om i boligen, anbefales det å ferdigstille dem, da dette også kan påvirke boligens verdi og kjøpernes kjøpevilje.