Boligfotograf Oslo

Boligfotograf Oslo. Fotografering av bolig i forbindelse med boligsalg og utleie.

Kjøp og salg av bolig er en av de største investeringene vi gjør i livet. Derfor er det viktig at du som skal selge bolig får en best mulig resultat og pris for eiendommen du skal selge. Det å vise frem boligen fra sin beste side er avgjørende for hvor mange som viser interesse for eiendommen. En god og profesjonell boligfotograf hjelper deg med å gi hjemmet den presentasjon det fortjener.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på boligfotografering og vi har listet noen populære boligfotografer i Oslo.

Boligfotograf Oslo

Finne boligfotograf Oslo

Løvås Foto
Vidarsgate 16A, 0452 Oslo
Telefon: 922 39 906


Imageday
Tordenskiolds gate 2, 0160 Oslo
Telefon: 24 07 70 05


Boligfotograf Andreas Eriksson
Fyrstikkalléen 2B, 0661 Oslo
Telefon: 922 96 554


Viktigheten av boligfotografering

Boligfotografering er viktig for førsteinntrykket i salgsprosessen. Med gode og profesjonelle bilder fra en boligfotograf vil boligen vises frem fra sin beste side og annonsen vil få større oppmerksomhet. Dette vil øke sjansen for at flere kommer på visning og du kan selge boligen både raskere og til en høyere pris. Selger du bolig via en eiendomsmeglere i Oslo er boligfotografering normalt inkludert i pakken du får fra megler.

I likhet med boligstyling er boligfotografering viktige ting å huske på når du skal selge bolig.

En boligfotograf har spesialisert seg på boligfoto og kan hjelpe deg med dette:

 • Ta bilder av interiør
 • Boligfotografering
 • Lage video av boligen
 • Videopresentasjoner av områder og nabolag
 • Dronefoto til boligsalg
 • Lysbildefremvisning for sosiale medier

Boligfoto er ofte det første potensielle kjøpere ser når de ser på en annonse eller søker etter boliger på Finn.no. Det er derfor viktig å skape et positivt førsteinntrykk og appellere til følelsene til potensielle kjøpere.

Typer bilder tatt av boligfotografer

Kveldsbilder
Kveldsbilder er tatt etter solnedgang og kan skape en atmosfære av varme og koselig belysning. Disse bildene kan bidra til å vise eiendommens sjarm og appellere til potensielle kjøpere som verdsetter stemningsbelysning.

Stemningsbilder
Stemningsbilder er designet for å fange følelsen av en bestemt plass eller atmosfære i eiendommen. Dette kan inkludere bilder av peisilden, koselige hjørner eller utsikten fra eiendommen. Stemningsbilder bidrar til å skape en følelsesmessig forbindelse til eiendommen.

Dronefoto
Dronefoto gir en unik fugleperspektiv og kan vise eiendommens beliggenhet, størrelse og omgivelsene på en imponerende måte. Dette er spesielt nyttig for eiendommer med store tomter, vakker natur eller nærhet til sjøen.

Mastefoto
Mastefoto er tatt fra en høyde ved hjelp av en mast, og gir et oversiktsbilde av eiendommen og dens omgivelser. Dette er nyttig for å vise eiendommens plassering i forhold til nærliggende attraksjoner eller nabolagets kvaliteter.

Klargjøring for boligfoto

Når boligen er tømt for møbler og boligstylisten har stylet boligen og visningsvasken er unnagjort er det på tide at fotografen får slippe til. Under finner du noen enkle tips til hvordan du kan gjøre boligen klar for boligfotografering.

 • Rydd bort gjenstander som kan virke forstyrrende
 • Alle overflater skal se rene ut
 • Fjern personlige eiendeler
 • Blomster eller et pent fruktfat gir farge og liv

Lys er også viktig og det er lurt å bestille fotografering til den tiden der det er lysest på dagen. Dobbeltsjekk at alle lyspærer fungerer og at det er god dagslys i boligen.

Kjøkken
Rydd unna alt som er personlig. Service, oppvaskkluter, håndklær, kjøkkenapparater. Skjul ledninger og kabler slik at de ikke vises på bilder. Har du bilder, huskelapper og magneter festet på kjøleskap bør disse også fjernes. Tørk av vifte og komfyr.

Stue
Fjernkontroller, aviser, pledd og gjenstander må ryddes bort.

Soverom
Rydd bort gjenstander som morgenkåpe og klær som ligger i veien. Få på fine og friske dynetrekk eller bruk et sengeteppe over sengen. Bruk gjerne pynteputer. Plasser en blomst, liten lampe eller en annen liten detalj på nattbordet.

Bad
Fjerne toalettbørste, tannbørster og badekåper. Andre hygieneartikler i dusjen eller åpne skap må også settes bort. Skittentøyskurver ser heller ikke pent ut på bilder. Heng gjerne opp rene håndklær i matchende og friske farger.

Gang og inngangspartier
Yttertøy, sko, jakker og andre ting som er i veien må ryddes bort slik at plassen ser ren og romslig ut. Dette er det første rommet man kommer inn i, sørg for at det er god belysning når man kommer inn.

Balkong og utearealer
Klipp gresset, rydd i hagen og måk snø før visning og fotografering. Rydd bort sykler, stiger, søppel og andre gjenstander. Sett planter i fine potter hvis mulig.

En tabbe mange gjør: På en visning skal det lukte friskt men ikke sterkt. Derfor må du unngå å bruke sterke duftlys og duftsprayer.

Boligfotograf Oslo

Fordeler ved profesjonell boligfotografering:

 • Økt interesse og oppmerksomhet
  Profesjonelle boligbilder og digitale visninger tiltrekker seg flere potensielle kjøpere og øker interessen rundt eiendommen. Dette kan føre til flere visninger og raskere salg.
 • Bedre presentasjon og merkevarebygging
  Profesjonelle bilder og digitale visninger bidrar til å presentere eiendommen på en profesjonell og tiltalende måte. Dette kan forbedre selgerens merkevare og signalisere kvalitet og pålitelighet.
 • Redusert tidsbruk
  Digitale visninger og grundige bilder gir potensielle kjøpere en bedre forståelse av eiendommen på forhånd. Dette kan bidra til å filtrere ut mindre interesserte kjøpere og redusere tiden brukt på visninger som ikke fører til salg.

 

Etter at fotografen er ferdig må du be om at du får tilsendt bilder for gjennomgang før de publiseres i boligannonsen. Selger du boligen uten eiendomsmegler? Tenk på rekkefølgen på bildene som skal vises i annonsen. Det kan være en god ide å inkludere noe av det forrige bildet i bildet som vises slik at det er enklere for potensielle interessenter å forstå hvordan rommene i boligen henger sammen. De beste bildene bør komme tidlig slik at du enkelt kan fange oppmerksomheten til de som viser interesse for nettopp din bolig.

Bestill verdivurdering fra din lokale eiendomsmegler i Oslo.