Gratis verdivurdering

Bestill en gratis verdivurdering

En verdivurdering er nødvendig enten du skal selge en bolig eller refinansiere boliglånet. Skal du selge, vil verdivurderingen hjelpe deg med å finne en gunstig salgspris. Skal du refinansiere boliglånet, vil banken ta utgangspunkt i verdivurderingen når lånet økes.

Heldigvis trenger ikke en verdivurdering å koste mye. Dette gjør det mulig å hente inn flere verdivurderinger, slik at du får et mest mulig korrekt bilde av boligens verdi.

Hva koster verdivurdering

Det finnes sannsynligvis mange eiendomsmeglere i nærområdet ditt som kan bistå ved et eventuelt boligsalg. Et boligsalg er verdifullt for eiendomsmegleren, og det er derfor ikke uvanlig at meglerne står i kø for å hjelpe deg med boligsalg.

Eiendomsmeglerne vil ofte konkurrere om å kapre kundene, og da gjelder det å tilby gratis eller billige tjenester. Det finnes derfor mange eiendomsmeglere som tilbyr gratis verdivurdering av boligen din, i håp om at du skal velge akkurat dem når boligen selges.

Du kan derfor bestille gratis verdivurdering gjennom flere eiendomsmeglere. Noen tar imidlertid betalt for jobben, men da er det som regel ikke snakk om mer enn noen tusenlapper. I de fleste tilfeller vil ikke verdivurdering pris overstige 5 000 kroner.

Få flere verdivurderinger gratis

Siden du kan få gratis verdivurdering av boligen din, er det ingen grunn til å ikke benytte seg av flere meglere. Dersom du synes at én eiendomsmegler ga for lav pris på boligen din, kan du alltids få en ny vurdering av en annen.

Ulike eiendomsmeglere kan sette vidt forskjellig pris på boligen. Med flere gratis verdivurderinger får du et mer tydelig bilde av hva prisen bør ligge på.

Skal du refinansiere boliglånet, kan du ta med den høyeste verdivurderingen for å få mest mulig økning i lånet.

Siden du kan få verdivurderinger gratis, har du ingenting å tape på å innhente flere vurderinger. De fleste eiendomsmeglere som tilbyr billig eller gratis verdivurdering, gjør nemlig dette helt uforpliktende.

Hvordan avgjøres boligens verdi

Når en eiendomsmegler skal vurdere boligverdien, er det mange forskjellige faktorer som spiller inn. Dette handler ikke bare om boligens beliggenhet eller tilgang på nærliggende fasiliteter som skole, barnehage og offentlig transport. Også andre ting spiller inn.

Eiendomsmegleren vil ofte se på hva tilsvarende boliger i området selges for, for å få en indikasjon på hva markedsprisen bør være. Megleren vil også sette boligens verdi basert på boligstandard, byggematerialer, energiforbruk, utsikt, solforhold og lignende.

  • Beliggenhet
  • Fasiliteter og servicetilbud i nærheten
  • Støynivå
  • Solforhold
  • Utsikt
  • Planløsning
  • Uteområder
  • Standard på bolig (er den gammel eller nyoppusset?)
  • Strømforbruk
Få en gratis verdivurdering via en eiendomsmegler

Enten du planlegger å refinansiere eller selge boligen, er en verdivurdering nødvendig. Siden ulike eiendomsmeglere ofte vil vurdere boligens verdi ulikt, kan det lønne seg å motta flere verdivurderinger.

Siden verdivurderinger ofte kan fås helt gratis, er det ingen grunn til å ikke innhente flere vurderinger. Dette vil gi deg et bedre inntrykk av boligens egentlige verdi, noe som er nyttig enten det er snakk om salg eller refinansiering.

Bestill en gratis verdivurdering fra ulike eiendomsmeglere nær deg, og finn ut hva boligens verdi egentlig er!

 

Eiendomsmeglere Oslo

Gratis verdivurdering