Hva koster verdivurdering

Hva koster verdivurdering

Dersom du skal selge en bolig eller refinansiere boliglånet, er en verdivurdering påkrevd. Dette er med andre ord en prosess du ikke kommer utenom, enten du planlegger å selge med eller uten eiendomsmegler.

Verdivurderingen må utføres av en autorisert eiendomsmegler, og mange lurer på hvor store kostnadene vil bli. Hva koster en verdivurdering, egentlig?

Verdivurdering forklart

Før vi ser nærmere på hva verdivurdering koster, skal vi forklare deg hva prosessen går ut på. For hva er egentlig en verdivurdering? Enkelt forklart er dette en prosess som går ut på å bestemme boligens markedsverdi.

Verdivurderingen resulterer altså i et spesifikt beløp, og dette er verdien du kan regne med å få for boligen ved salg. En verdivurdering kan også vises til banken dersom du ønsker å refinansiere boliglånet.

Resultatet av en verdivurdering baseres på en rekke faktorer. Eiendomsmegleren vil for eksempel ta hensyn til beliggenhet, fasiliteter i nærheten, boligens byggematerialer, strømforbruk, uteområde, utsikt, tomtestørrelse og solforhold. Blant annet.

Husk at du også må ha en verditakst om boligen skal selges. Dette er en mer teknisk og konkret vurdering av boligens verdi, og utføres av en takstmann. Vedkommende kan gi deg en utfyllende tilstandsrapport.

Verdivurdering pris

Enten du skal selge en bolig i Bergen, Oslo, Stavanger eller i andre områder, vil som regel eiendomsmeglerne stå i kø for å hjelpe deg. «Alle» ønsker å få oppdraget med å selge boligen din, naturlig nok.

Siden det er mye konkurranse mellom eiendomsmeglere, vil de fleste aktørene tilby gratis verdivurdering til sine potensielle klienter. Dette er som regel helt uforpliktende, og det er derfor ikke noe krav om at du velger eiendomsmegleren som gir boligen verdivurdering.

Når det ikke er noen verdivurdering pris å ta hensyn til (i de fleste tilfeller), er det heller ingenting i veien for å få flere verdivurderinger.

Husk likevel på at noen eiendomsmeglere kan kreve betaling for verdivurdering. Hva koster verdivurdering på det meste? Vel, som regel vil ikke prosessen koste mer enn maksimalt 5 000 kroner. Ofte ligger prisen på mellom 1 000 og 5 000 kroner totalt.

Hva koster verditaksering

Skal du selge boligen må du også ha en befaring av en takstmann. I motsetning til verdivurdering, er ikke dette gratis. Takstmannen vil ofte arbeide basert på timepris, og boligens størrelse vil derfor spille en stor rolle.

Takstmenn tar som regel noen tusen kroner for arbeidet. Husk at du også kan kjøpe pakkeløsninger med både verditakst og verdivurdering, noe som ofte kan lønne seg.

Få en god pris på boligen din

Så, hva koster verdivurdering av en bolig? I mange tilfeller koster det ingen verdens ting, og er attpåtil uforpliktende. Skulle det koste noe, vil det i de aller fleste tilfeller ikke koste mer enn et par tusen kroner.

Enten du planlegger å refinansiere boliglånet eller selge boligen, kan en eiendomsmegler hjelpe deg med å avgjøre boligens verdi. Husk at det kan lønne seg å få flere verdivurderinger, slik at du ender med en best mulig pris.

Få hjelp med verdivurderingen, og finn ut hva boligen din egentlig er verdt!

Eiendomsmeglere Oslo

Hva koster verdivurdering