Verdivurdering Tjuvholmen

Verdivurdering Tjuvholmen & Aker Brygge | Planlegger du å selge bolig på Tjuvholmen eller refinansiere boliglånet, er en verdivurdering påkrevd. Dette er med andre ord en prosess du ikke kommer utenom, enten du planlegger å selge med eller uten eiendomsmegler.

De ulike meglerkontor på Tjuvholmen og eiendomsmeglerne vil ofte konkurrere om å få muligheten til å selge akkurat din bolig, og da gjelder det å tilby konkurransedyktige tjenester. Det finnes derfor mange eiendomsmeglere som tilbyr gratis verdivurdering av boligen din, i håp om at du skal velge akkurat dem når boligen selges.

Verdivurdering Tjuvholmen

Har du en leilighet som du ønsker å selge på Tjuvholmen trenger du altså en verdivurdering. Dette kan du få hjelp til av en lokal eiendomsmegler. Vi skal se nærmere på hva du kan tenke på før du bestiller en verdivurdering på Tjuvholmen.

En verdivurdering trenger du enten du ønsker å selge boligen eller har planer om å refinansiere lånet ditt. Ønsker du for eksempel å øke boliglånet hjelper det ikke bare å informere banken om at boligen din har økt i verdi. Banken trenger en verdivurdering, fra en tredjepart. Det samme gjelder også der du ønsker å selge boligen – da trenger man ofte både en verdivurdering og verditakst.

Tjuvholmen og Aker Brygge er attraktive områder som har en høyere kvadratmeterpris enn gjennomsnittet i de øvrige bydelene i Oslo. Det betyr at man noen ganger bruker lenger tid å selge bolig i dette området.

Verdivurdering Tjuvholmen
Eiendomsmegler Tjuvholmen

Verdivurdering vs. Verditakst

En verdivurdering eller e-takst skal utføres av en autorisert eiendomsmegler, og er med på å avgjøre boligens markedsverdi. Vurderingen vil ofte påvirkes av eiendomsmeglerens antakelser, og verdivurderinger kan derfor variere fra megler til megler.

En verditakst settes av en takstmann, og er basert på en mer konkret og teknisk vurdering av boligen. Verditaksten bygges som regel på statistiske data for pris sett i forhold til beliggenhet, standard og en teknisk gjennomgang.

Kort fortalt er en verditakst en rapport som dokumenterer hvilken verdier boligen din har. Ønsker du å lese mer om verditakst kan du finne mer informasjon her.

Eiendomsmegler på Tjuvholmen

Når du har behov for en verdivurdering finnes det mange flinke eiendomsmeglere på Tjuvholmen. Dette gir deg mulighet til å motta flere gratis verdivurderinger, slik at du kan få bedre oversikt over hva du kan få for boligen. Ønsker du å øke boliglånet ditt, for eksempel fordi du trenger ekstra midler til oppussing, kan du ta med verdivurderingen til banken. Da lønner det seg naturligvis å ta med verdivurderingen som viser høyest mulig verdi på boligen.

Skal du selge boligen din, har du kanskje fått en verdivurdering du mener er for lav. Da kan det også lønne seg å få flere gratis verdivurderinger av boligen, slik at du kan oppnå et bedre salgsbeløp.